Ψηφιακό marketing (Digital Marketing)

  • 0
psifiako_marketing_Digital_Marketer

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing)

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing)

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing) ονομάζεται το marketing προϊόντων ή υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες στο διαδίκτυο.

Η ανάπτυξη του ψηφιακού marketing (Digital Marketing) τα τελευταία χρόνια άλλαξε τον τρόπο που brands και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να διαφημιστούν. Σε μια ψηφιακή κοινωνία όπου η πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για τις αγορές τους, οι ψηφιακές διαφημίσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις είναι αναγκαίες και απαραίτητες. Οι ψηφιακή διαφήμιση είναι αποτελεσματική, φέρνει νέους πελάτες και κέρδη σε πολύ γρήγορο χρόνο στην επιχείρηση.

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing)

Oι πιο γνωστές μέθοδοι ψηφιακής διαφήμισης (Digital Marketing) στις οποίες αξίζει να επενδύσω

Οι επιλογές που έχει μία επιχείρηση στον τομέα του ψηφιακού marketing.

Search Engine Optimization (SEO): Η πρώτη επιλογή ψηφιακού marketing (Digital Marketing) είναι το λεγόμενο SEO, που είναι η διαδικασία που ακολουθούν οι προγραμματιστές ιστοσελίδων για να κάνουν ορατό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα εμφανίζεται στα αρχικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτός είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ψηφιακού marketing καθώς οι εμφανίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών είναι δωρεάν.

Search Engine Marketing (SEM): Για άμεσα αποτελέσματα για την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, υπάρχει η επιλογή του Search Engine Marketing. Μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες που υποστηρίζουν αυτή τη μορφή ψηφιακού marketing (Digital Marketing) είναι το Google Adwords. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτρέπει την εμφάνιση χορηγούμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Google και σε όλο το συνεργαζόμενο δίκτυο με αυτή (Youtube, Google maps, Gmail κ.α.). Επιλέγοντας τον κατάλληλο προϋπολογισμό για την επιχείρησή σας μπορείτε να εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος ή της ιστοσελίδας σας.

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing)

Social Media Marketing: Τα social media (Facebook, Instagram, Twitter) έχουν ραγδαίες αυξήσεις στον αριθμό των χρηστών τους. Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων και δικτύων που ευνοεί την χρήση ψηφιακού marketing (Digital Marketing). Είναι πλέον αναγκαία η παρουσία μιας επιχείρησης στα social media γιατί επιτρέπει, πέρα από την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλληλεπίδραση με τους υποψήφιους πελάτες της. Μία επιχείρηση, έχει τη δυνατότητα να διατηρεί παρουσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα δωρεάν καθώς και να διαφημιστεί με χορηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτά. 

Στρατηγική διαφημιστικής καμπάνιας (Digital Marketing): Καθορίζουμε τον προϋπολογισμό μας και επιλέγουμε τον τρόπο ή τους τρόπους με τους οποίους θέλουμε να προωθήσουμε την επιχείρησή, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η επιχείρηση, ανάλογα με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλει να προωθήσει, πρέπει να υπολογίσει τον προϋπολογισμό της με βάση τα αναμενόμενα έσοδα που θα αποφέρει μια διαφημιστική καμπάνια (Digital Marketing) . Πριν την έναρξη μίας διαφημιστικής καμπάνιας, προσδιορίζετε η στρατηγική και η στόχευση της, με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιούνται τα κέρδη. Τέλος μετρούνται τα αποτελέσματα και προσαρμόζεται η στρατηγική της επόμενης διαφημιστικής καμπάνιας (Digital Marketing).