Ποιες ημέρες & ώρες δημοσιεύουμε στα social media

poies_imeres_kai_ores_dimosievoume_sta_social_media

Ποιες ημέρες & ώρες δημοσιεύουμε στα social media

Ποιες ημέρες & ώρες δημοσιεύουμε στα social media

Το κάθε μέσο έχει τις δικές του ώρες όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Δημιουργούμε στρατηγική και ανάλογα με το μέσο  ή τα μέσα των social media στα οποία θα επικεντρωθούμε, θα επιλέξουμε και την ανάλογη.

Υπάρχουν γενικοί κανόνες που προκύπτουν από τον τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών στο διαδίκτυο, τις συνήθειές τους, την εργασιακή τους απασχόληση ή τις σπουδές τους. Ανάλογα λοιπόν με το κοινό που θέλουμε να στοχεύσουμε επιλέγουμε και την αντίστοιχη στρατηγική στις ώρες δημοσιεύσεων.

Πολλά από τα μέσα δίνουν τη δυνατότητα είτε άμεσα, είτε μέσω τρίτων να προγραμματίσουμε τις δημοσιεύσεις οπότε έχουμε τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουμε ορισμένες λειτουργίες.

Οι ώρες δημοσίευσης σχετίζονται με τον αλγόριθμο ή τη σχέση του μέσου με το χρόνο. Το Facebook βλέπουμε χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να υπολογίζει τις δημοσιεύσεις. Αυτός ο αλγόριθμος χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αποφασίσει αν θα εμφανίσει τη δημοσίευση στο κοινό μας ή όχι. Έτσι πρέπει να υπολογίζουμε νωρίτερα τη δημοσίευση από την ώρα στόχευσης. Στο Twitter που είναι ένα μέσο “χρονικά σύγχρονο”, χωρίς ποιοτικούς αλγορίθμους προς το παρόν, πρέπει να έχουμε παρουσία τις ώρες που το κοινό μας βρίσκεται συνδεδεμένο στο συγκεκριμένο μέσο.

Το κάθε μέσο έχει τη δική του ιδανική ώρα δημοσίευσης που εξαρτάται από το γενικό κανόνα και τις ιδιαιτερότητες του κοινού μας.

Παρακάτω οι ώρες που κατά μέσο όρο είναι ιδανικό να δημοσιεύει κάποιος ανάλογα με το μέσο.

• Facebook ιδανική ώρα δημοσίευσης: 13:00-16:00

• Twitter ιδανική ώρα δημοσίευσης: 13:00-15:00

• Instagram ιδανική ώρα δημοσίευσης: 17:00-18:00

• Pinterest ιδανική ώρα δημοσίευσης: 20:00-23:00

• LinkedIn ιδανική ώρα δημοσίευσης: 17:00-18:00

• Tumblr ιδανική ώρα δημοσίευσης: 19:00-22:00